Network User Registration HU

Az alábbi linken regisztrálhat az RBP-re:

Online regisztráció

A fenti regisztrációs űrlap angol nyelven tölthető ki. A kitöltendő űrlap magyar nyelvű fordítása (kizárólag tájékoztató jelleggel) itt található.

A regisztráció során kérjük, hogy regisztrálja a tanúsítványát is, amellyel az RBP Alkalmazást el szeretné érni. A tanúsítványára vonatkozó adatok az Internet Explorerben és a Chrome-ban az Eszközök / Internetbeállítások menüponton belül a Tartalom / Tanúsítványok / a regisztrálni kívánt tanúsítvány / útvonalon érhetők el. A Megjelenítés / Részletek menüponton belül: a Kiállító alatt a tanúsítvány kiállító cég adatai, a Tulajdonos adatai alatt pedig a tanúsítvány használójának kulcsával kapcsolatos adatok találhatók meg.

Ugyanezen Részletek menün belül a Nyilvános kulcs alatt megtalálható a nyilvános kulcsra vonatkozó „kód.” A nyilvános kulcsra vonatkozó kódot kérjük, hogy csak Chrome vagy Internet Explorer böngészőből nyerje ki (másolja ki), mert ezek a böngészők jelenítik meg helyes formátumban a nyilvános kulcsot. A Firefox helytelenül jeleníti meg a nyilvános kulcsot, ezért az innen kinyert nyilvános kulcs hibás tanúsítványregisztrációhoz vezet.

A regisztráció további lépései:

  • A kitöltött regisztrációs űrlapot mentse el és nyomtassa ki 2 példányban, valamint cégszerűen írja alá. 
  • Töltse ki és cégszerűen írja alá a Rendszerhasználó Tagsági Megállapodást, úgyszintén 2 példányban.
  • A fenti dokumentumokat postai úton küldje el az RBP Üzemeltető részére: FGSZ Zrt., H-8600 Siófok, Tanácsház u. 5., RBP Üzemeltetés
  • Az RBP Üzemeltető megvizsgálja a beküldött regisztráció teljességét, és legkésőbb a következő munkanap visszajelez a Rendszerhasználó Tagjelöltnek. A hiányosan kitöltött regisztrációt az RBP Üzemeltető visszautasítja, és hiánypótlást kér a Rendszerhasználó Tagjelölttől.
  • Amennyiben a regisztráció sikeres, az RBP Üzemeltető aláírva visszaküldi a regisztrációs dokumentumok 1-1 példányát. E révén a Rendszerhasználó Tagjelölt Rendszerhasználó Taggá válik.
  • A sikeres regisztrációt követően az RBP Üzemeltető közzéteszi a regisztrált tagok listáját az RBP Portálon.

Felhívjuk a figyelmét, hogy az RBP-re történő regisztráció önmagában nem elégséges a Szállítási Rendszerüzemeltető Tagok rendszeréhez való hozzáféréshez. A Szállítási Rendszerüzemeltető Tagok által támasztott további feltételekről kérjük érdeklődjenek a megfelelő Szállítási Rendszerüzemeltető Tagnál.